Topp 10-utmaning; dag 3- 10 favoritserier

Förskjuten dag 3 visserligen, men det kommer ju i alla fall :)
 
Idag behandlar vi favoritserier, jag tänker anta att det är TV-serier man menar, för just nu orkar jag inte med serietidningar.
  1. Dr. Who. Jag har inte sett mycket av de gamla doktorerna, men jag älskade Christopher Eccleston, och jodå, David Tennant är ju söt, men åååh... Matt Smith är mmm... Och konstig, för i profil är han lite ful och rakt framifrån är han väldigt snygg. Smitsh Dr 12 härmar Tennants Dr 11 i energi och knäpphet, men det går ju fint ändå. Dr. Who är en science fiction-serie som hållit på sedan 1963 och handlar om en rymdvarelse av arten Tidsherrar. Han är den enda kvarvarande tidsherren och kallas helt enkelt Dr. Who. Han presenterar sig som the Doctor och folk undrar alltid "Doctor who?". Tidsherrar har 12 inkarnationer, om de dör kan de renegeras med nytt utseende och ny personlighet, men behåller sina minnen. Praktiskt va?

  2. Boardwalk empire. 1920-talets Atlantic City med politiska intriger. Som lockbete innehöll den väldigt mycket sex första avsnitten (precis som True Blood alltså). Det är vackra kläder, vackra miljöer, komedi, tragedi, mord och olagligheter. Presidenten och hans killar förbjuder alkohol, men folk vill ju dricka, så en av huvuddelarna i seriern handlar om hur de får tag i och distributerar alkoholen. Stadens skattmästare Enoch "Nuckie" Thompson är den som drar i trådarna. Han spelas av Steve Buscemi som jag är märkligt attraherad av, han är ju så ful!

  3. Dexter. En man inom polismyndigheten som mördar onda människor. Han har ett primalt behov av att mörda och väljer sina offer med omsorg. Ritualistisk. Stundvis rolig och för det mesta spännande. Speciellt nu när hans syster vet något...

  4. An idiot Abroad. En idiot på resa. Ricky Gervais utsätter sin polare Karl Pilkington för en massa dumma saker medan Karl (i första serien) upplever världens underverk. Karl Pilkington är en man som många tycker är en urbota korkad människa. Själv tycker jag han är underbar, han ser världen som den är utan att försköna den i onödan, precis som ett barn. Det bara väller fram sanningar ur hans mun.

  5. The Ricky Gervais Show. Åter Ricky Gervais. Han, Stephen Merchant och Karl Pilkington har spelat in ett antal podcasts och vissa av dem har blivit tecknade i samma stil som Familjen Flinta. Den är helt enkelt väldigt rolig och handlar, helt ärligt, en hel del om Karl och hans syn på livet. Ricky pushar fram Karl så mycket som möjligt, för han vill att Karl ska bli riktigt känd, just för att han är så knäpp.

  6. Suburgatory. En tonårsflicka blir tvingad från New York city till en av dess förorter där allt är pastelligt och tillrättalagt. Ganska rolig, och väldigt fin. En annan anledning att titta är att piloten från Firefly är med, och han är ju väldigt rolig :)

  7. Firefly. Vilda Västern i rymden. En märklig flicka skyddas av sin storebror och för att göra det tar han med henne på ett rymdskepp och de upplever en massa äventyr med besättningen på skeppet. Från Firefly kom filmen Serenity, som egentligen är de första avsnitten av Firefly. Tyvärr blev det inte många avsnitt (14), skriven av Joss Whedon som snillet bakom Avengers, Buffy the Vampire Slayer, Buffys spinoffserie Angel, Alien 4 Resurrection och Toy Story

  8. True Blood. Sex, vampyrer, varulvar, älvor, voodoo och Louisiana. Vampyrer framträder offentligt och för att göra människorna trygga dricker de Tru Blood, istället för rikigt människorblod. Det jag irriterar mig på är att de har de vassa tänderna bredvid framtänderna, istället för där vi har huggtänder. Det är fult.

  9. The Big Bang Theory. Nördighet, Star Wars, Star Trek, kärlek, humor och personlighetsstörningar i en härlig blandning. Plus vetenskap. Ett av seriens teman är ljusblått och ljusgrönt. Så fint.

  10. New Girl. Zoey Deschanel. Komedi. Kärlek.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mitt i ett eventyr

En sjuksköterskas vardagsblogg

RSS 2.0