Topp 10-utmaning, dag 4

Dag 4- 10 konstigaste raggningsrepliker jag hört.
 
Eh... Inga faktiskt.
Eller så är jag så socialt inkompetent att jag inte fattar att någon raggar. Så är det troligen... Jepp, det har inget att göra med att jag inte rör mig ute i folkmassor där man riskerar att bli raggad på eller att jag inte är attraktiv nog att raggas på. Vi säger så.

Veeeedret

 
Höll på att halka ihjäl mig säkert hundrafyrtioåtta gånger i morse. Cirka. Fyra grader plus och bara snöslask plus isiga backar och övergångsställen. Hurra. Var i alla fall klok nog att ta de riktiga kängorna istället för stövlarna med dragkedja i sidan, dragkedjan läcker nämligen in vatten, så... meh...
 
Vidare så lyssnar jag på Terry Pratchett's "Dodger" när jag traskar till och från jobbet, i vanlig ordning är han och hans fru fantastiska berättare, och roliga. Så tråkigt att han har Alzheimer och att Skivvärlden en dag kommer ta slut...
 
 
För övrigt funderar jag på att köpa en bil. Nu när körkortet har kommit, ska nog ta och hämta det imorgon.
 
 
Och stora frysningsperioden har börjat. Jag ska gå ner 6kg till operationen, doktorn trodde att om jag gick ner de överflödiga fyra kilona lagom till operationen så skulle resultatet bli makalöst bra. Så nu sitter jag och fryser och ska leva på Nutrilett i 20 dagar, de två sista ska jag kolhydratladda. "Men, alltså, sa du inte 6 kilo?" Jo, men de två första kilona är vatten som släpps från levern. Men det ska nog gå bra.
Varför nutrilett och inte kost och motion?
För att jag redan motionerar lagom mycket och äter ca 1600kcal om dagen, så jag kan helt enkelt inte ändra så mycket mer på min kost än att radikalt få i mig näringsämnen i vattengegga och inte så mycket mer än så.
Vi hörs

s.

Nu ere kört

Har kört bil hela jäkla dagen idag känns det som.
 
Och det känns ju faktiskt riktigt bra :)
 
Igår fick jag låna bilen av mamma, och det var första gången jag körde ensam *på riktigt*. Jag körde visserligen och parkerade trafikskolans bil efter uppkörningen, men det räknas inte lika mycket.
I alla fall åkte jag först till coop och handlade lite, åkte hem och parkerade.
 
Kikade på två avsnitt av CSI och sedan blev jag sjukt rastlös, så jag packade lilla fotoväskan och körde till varvsberget och tänkte fota lite.
Den planen gick i stöpet då jag glömde kopplingen mellan kameran och trefoten, så irriterad ringde jag Linda och hörde om jag kunde hälsa på henne i den nya lägenheten, men hon skulle jobba natt. Så jag ringde fina pojkvännen och han var öppen för sällskap, så då blev det en tur till Björna istället.
Det var ju inte helt dumt.
 
Men jag var *lite* rädd för älgar under körningen faktiskt.
Brööööl.
 
 
Har skaffat parkering här i alla fall. Måste skratta lite åt uppsägningstiden på 9 månader. Måste ju nästan fundera på om det är troligt att jag blir sambo inom nio månader eller nåt så att jag kan säga upp i tid. Jäkla märklig uppsägningstid när det är tre månader på lägenheten.
 

Topp 10-utmaning; dag 3- 10 favoritserier

Förskjuten dag 3 visserligen, men det kommer ju i alla fall :)
 
Idag behandlar vi favoritserier, jag tänker anta att det är TV-serier man menar, för just nu orkar jag inte med serietidningar.
 1. Dr. Who. Jag har inte sett mycket av de gamla doktorerna, men jag älskade Christopher Eccleston, och jodå, David Tennant är ju söt, men åååh... Matt Smith är mmm... Och konstig, för i profil är han lite ful och rakt framifrån är han väldigt snygg. Smitsh Dr 12 härmar Tennants Dr 11 i energi och knäpphet, men det går ju fint ändå. Dr. Who är en science fiction-serie som hållit på sedan 1963 och handlar om en rymdvarelse av arten Tidsherrar. Han är den enda kvarvarande tidsherren och kallas helt enkelt Dr. Who. Han presenterar sig som the Doctor och folk undrar alltid "Doctor who?". Tidsherrar har 12 inkarnationer, om de dör kan de renegeras med nytt utseende och ny personlighet, men behåller sina minnen. Praktiskt va?

 2. Boardwalk empire. 1920-talets Atlantic City med politiska intriger. Som lockbete innehöll den väldigt mycket sex första avsnitten (precis som True Blood alltså). Det är vackra kläder, vackra miljöer, komedi, tragedi, mord och olagligheter. Presidenten och hans killar förbjuder alkohol, men folk vill ju dricka, så en av huvuddelarna i seriern handlar om hur de får tag i och distributerar alkoholen. Stadens skattmästare Enoch "Nuckie" Thompson är den som drar i trådarna. Han spelas av Steve Buscemi som jag är märkligt attraherad av, han är ju så ful!

 3. Dexter. En man inom polismyndigheten som mördar onda människor. Han har ett primalt behov av att mörda och väljer sina offer med omsorg. Ritualistisk. Stundvis rolig och för det mesta spännande. Speciellt nu när hans syster vet något...

 4. An idiot Abroad. En idiot på resa. Ricky Gervais utsätter sin polare Karl Pilkington för en massa dumma saker medan Karl (i första serien) upplever världens underverk. Karl Pilkington är en man som många tycker är en urbota korkad människa. Själv tycker jag han är underbar, han ser världen som den är utan att försköna den i onödan, precis som ett barn. Det bara väller fram sanningar ur hans mun.

 5. The Ricky Gervais Show. Åter Ricky Gervais. Han, Stephen Merchant och Karl Pilkington har spelat in ett antal podcasts och vissa av dem har blivit tecknade i samma stil som Familjen Flinta. Den är helt enkelt väldigt rolig och handlar, helt ärligt, en hel del om Karl och hans syn på livet. Ricky pushar fram Karl så mycket som möjligt, för han vill att Karl ska bli riktigt känd, just för att han är så knäpp.

 6. Suburgatory. En tonårsflicka blir tvingad från New York city till en av dess förorter där allt är pastelligt och tillrättalagt. Ganska rolig, och väldigt fin. En annan anledning att titta är att piloten från Firefly är med, och han är ju väldigt rolig :)

 7. Firefly. Vilda Västern i rymden. En märklig flicka skyddas av sin storebror och för att göra det tar han med henne på ett rymdskepp och de upplever en massa äventyr med besättningen på skeppet. Från Firefly kom filmen Serenity, som egentligen är de första avsnitten av Firefly. Tyvärr blev det inte många avsnitt (14), skriven av Joss Whedon som snillet bakom Avengers, Buffy the Vampire Slayer, Buffys spinoffserie Angel, Alien 4 Resurrection och Toy Story

 8. True Blood. Sex, vampyrer, varulvar, älvor, voodoo och Louisiana. Vampyrer framträder offentligt och för att göra människorna trygga dricker de Tru Blood, istället för rikigt människorblod. Det jag irriterar mig på är att de har de vassa tänderna bredvid framtänderna, istället för där vi har huggtänder. Det är fult.

 9. The Big Bang Theory. Nördighet, Star Wars, Star Trek, kärlek, humor och personlighetsstörningar i en härlig blandning. Plus vetenskap. Ett av seriens teman är ljusblått och ljusgrönt. Så fint.

 10. New Girl. Zoey Deschanel. Komedi. Kärlek.

Jesus, så trött jag är

Blerk.
Dagen har gått i 150 känns det som. Men ingen har dött, patienterna har blivit matade, vattnade, tvättade och medicinerade.
Jag bjöd arbetskamraterna på go´fika, för vet ni vad?


Jag tog körkort igår.
Oh yes.
Så då blev det citronmuffins, men chokladmoussefyllning och frosting med vit choklad.
Mumma.

För övrigt ska jag tvätta idag, har ett par trosor kvar i lådan, och det enda par sockar jag har kvar är ett par somriga knästrumpor med spets och rosetter. Värmer kanske inte så mycket idag när det faktiskt snöat lite.

Men som insinuerat, jag är överjordiskt trött. Tror jag har varit lite stressad över körkortsproven, och idag vaknade jag halv fyra. Kul... Men imorgon jobbar jag kväll, så jag får sova ut lite :)

Topp 10-utmaning, dag 2

Idag är mina favoritfilmer på tapeten.
Vaaar ska man börja? Jag tror faktiskt att listan blir utan inbördes ordning, det blir så svårt att välja... Jag lägger dem i ordningen de ploppar upp i huvudet
 
1. Tooth Fairy (2010), Stephen Merchant och The Rock. Skön komedi att fördriva tiden med, slötittar på den rätt ofta faktiskt. Och jag menar hallå, Julie Andrews!
 
 
2. Alien 4 - Resurrection (1997). Alla alienfilmer älskar jag, men fyran har en slags märklig sensualitet när Ripley transporteras och smeker sina läskiga fiender. Ååå. och Wormtongue (Brad Dourif) som hånglar med en xenomorph genom en glasruta. Och i allmänhet älskar jag Ron Pearlman. Att jag skiter på mig och kvider så fort den förbaskade saken dyker upp kan vi väl säga är en del av tjusningen... *host* Jag menar givetvis alien, inte Ron Pearlman.
 
 
3. Star Wars (1977-2005). Punkt. Boba Fett. Punkt. Episk och klassisk saga om gott och ont, man får följa en familj. Jag hatar Anakin Skywalker, en gnällspik som sätter sig på en högre piedestal än någon annan. Favoritfilmen? Clone Wars, på grund av Jango och Boba Fett. Annars är nog Empire Strikes Back favoriten.
 
 
4.Chronicles of Riddick (2004). Hela serien om Riddick ligger mig varmt om hjärtat. Figuren Kyra gillar jag lika mycket som Riddick själv. Skön action att fördriva tiden med, Eomer (Karl Urban) är ju också med.
 
5. Love Actually (2003). Jag gråter så hårt varje gång Emma Thompson får en jäkla CD-skiva istället för det där fina guldhalsbandet som han gett till sin förbannade sekreterare. Och ja, jag gråter av lycka när Hugh Grant pratar på slutet om att kärleken finns överallt.
 
6. Rocky Horror Picture Show (1975). Tim Curry. Makalös röst. Makalös kropp. Jag vet inte vad det är, men att se honom i strupor, höfthållare och läderväst får mig att kvida lyckligt och skruva på mig. Susan Sarandon i BH och Barry Bostwick i kallingar. Let's do the time warp again!


 
7. Pulp Fiction (1994). Så många bra skådisar på 2 timmar. Quentin Tarantino är makalös. "English motherfucker, do you speak it!?" Jacksonmannen ser så himla rolig ut här...

 
8. Reservoir Dogs (1992). Ännu en Quentin Tarantino. Jag gillar den för att den är lite mystisk. Och scenen med Dansande öronavskäraren Michael Madsen. Och alltså, ursäkta mig... Men Robert Gustafsson gjorde ju nåt fantastiskt i Nile City... Mmm... Steve Buscemi 
 
9. Wall-E (2008). Så söt att jag knappt behöver motivera den. Men musiken är ju för fin alltså :)
 
10. Schindler's List (1993). Tragisk. Underbar. Det går inte tre minuter utan att jag gråter floder. Jävla Hitler alltså. Ralph Fiennes är ju underbar. Liam Neeson är underbar som vanligt.

Topp 10-utmaning, dag 1

Dagens topp tio behandlar tio fakta om mig.
 
 1. Jag försöker, FÖRSÖKER verkligen att vara en mysig människa. Men att spontant tända ljus ligger inte för mig. Jag har cirka en miljon värmljus och nästan ett matchande antal ljuskoppar av varierande form och färg men använder dem sällan.
 2. Jag hatar folk. Folk i det stora hela. För det mesta önskar jag att jag var ensam på jorden. Vilket gör mitt yrkesval till en paradox.
 3. Jag kan lyssna på människors livsberättelser hur länge som helst. Något som ligger mig varmt om hjärtat är nyktra missbrukare.
 4. Jag älskar blommande växter, men tycks aldrig kunna hålla dem vid liv. Gerbera är en favorit, men de dör JÄMT.
 5. Jag missbrukar korsordstidningar. Jag har alltid en hög hemma, men jag gör aldrig klart dem. Ofta märker jag att tiden för att skicka in lösningarna kan ha gått över tiden med 1-2-4 månader...
 6. Jag är 26 år gammal och har inte körkort. Jag har ju bara hållit på sedan jag var 16, så vad är brådskan? Jag har i alla fall traktorkort och kan backa med släp. <3 Traktorer. Önskar att jag hade en egen traktor, trimmad...
 7. Innerst inne är jag metalfan, ibland lyssnar jag på Meshugga, Slipknot och Korn och bara njuter. Texterna är inte de mest poetiska, det är mest själva musiken jag är ute efter. Elgitarr... Mmm..
 8. Jag är allergisk mot den vita trenden i shabby chic-stilen. Mår dåligt av allt det vita, så tråkigt, fantasilöst och själlöst.
 9. Fisk är det vidrigaste som finns. Jag förstår inte hur folk kan vilja äta dem. Djur som simmar omkring i föroreningar och äter döda människor/andra lik. Bläää...
 10. På tal om fisk har jag alltid drömt om akvarium, men har aldrig tagit tag i att skaffa ett för att jag inte vet vad jag ska göra med dem när de dör...
 

Utmaningen kommer från Katta Kvack, som i sin tur fått det från någon annan

Dag 1- 10 fakta om mig själv.

Dag 2- 10 favoritfilmer

Dag 3- 10 favoritserier

Dag 4- 10 konstigaste raggningsrepliker jag hört.

Dag 5- 10 bästa konserter jag sett

Dag 6- 10 favoriträtter

Dag 7- 10 favoritdrycker

Dag 8- 10 favoritsnacks

Dag 9- 10 favoritböcker

Dag 10- 10 favorittidningar

Dag 11- 10 manliga favoritskådisar

Dag 12- 10 kvinnliga favoritskådisar

Dag 13- 10 kändiscrushar

Dag 14- 10 favoritband/sångare

Dag 15- 10 fiktiva favoritkaraktärer

Dag 16- 10 favoritsånger just nu

Dag 17- 10 saker jag ville bli när jag var liten

Dag 18- 10 favoritpyssel

Dag 19- 10 saker jag inte kan gå ut utan

Dag 20- 10 saker jag måste göra innan jag dör

Dag 21- 10 internetsidor jag ofta besöker

Dag 22- 10 heta fysiska saker på en eventuell partner

Dag 23- 10 heta egenskaper på en eventuell partner

Dag 24- 10 favoritspel

Dag 25- 10 saker jag gör när jag har tråkigt

Dag 26- 10 saker jag älskar med mig själv

Dag 27- 10 saker jag önskar att jag kunde förändra

Dag 28- 10 saker jag ångrar

Dag 29- 10 önskningar

Dag 30- 10 ställen jag vill åka till

Körkortsteori?

Jomenvisst, tackar som frågar... Fick 60 rätt av 65 möjliga, det är 92 procent minsann.
Jag tackar.

Kontrollanttanten var också förvånad.

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzznrk

Gode tid så trött jag är!
Jobbade natt inatt, och det gick hyggligt. Fick ett litet bryt på jobbet, men det lugnade sig vid 12-tiden.
Jag fick ju faktiskt sova ända till 13.30 på onsdag, så jag var pigg och alert på både buggen och jobbet ett bra tag, men jag slumrade faktiskt lite vid 2-tiden. Tur att vi hade en tredje kollega med oss inatt, det är lite tungt på avdelningen nu...

Jag sov 1 timme och trekvart innan mamma väckte mig och körde ner mig till körskolan. Det var halkbana idag.
I vanlig ordning körde jag som en gud, roliga trafikkillen tyckte att jag fixade sladdarna som om jag aldrig gjort annat. Har ALDRIG sladdat förut. Men men, har man talang så har man. Bilden kommer härifrån i alla fall, vi hade en sån där anordning som gjorde att friktionen blev mindre till körbanan vilket simulerade halka.

 

 
 
När vi kom hem igen drog jag vidare med mamma och plastmamma för att bära in plastmormors saker till hennes nya boende. Lilla tanten då...
 
Blev bjuden på pizza på Il Padrino och sedan for vi åt ett annat håll.
Nu är jag så trött att jag bara vill kräkas. Typ.

Annars då?

Jag vaknade vid tvåsnåret och har sysselsatt mig med att sticka (håller på med hälen nu på syltsockan) och titta på serier. Har sett senaste Dexter, Boardwalk Empire och Big Bang Theory.


Just nu rullar en tecknad film om The Avengers: Ultimate Avenger II (2006). Jag älskar superhjältar. Har alltid gjort. Har aktivt följt X-men sedan 1998, prenumererade ett par svängar. Nu håller jag mig ajour i Marvelvärlden lite sporadiskt, det kommer i vågor.

Jag föredrar Marvel framför DC Comics, även om jag älskar älskar älskar Batman.


Låt mig bara få säga en sak.
Nick Fury ska vara en vit man i medelåldern, han ska ha brunt hår med silvertinningar. Samuel L. Jackson gör en fantastisk Fury, men det är inte rätt. För någon inbiten som mig blir det fel med en svart man där det ska vara en vit.
Förlåt mig... Men han har varit vit sedan 1963...
 
Men alltså hallå, säger ni kanske. Vad gör du uppe nu, ska inte du jobba eller så?
Jorå, men jag har nattpass onsdag-torsdag, så det gör inte så mycket. Jag tar två propavan vid 6-7-tiden och försöker sova till typ 13-14 kanske :)

Ryggutbildning del 2

Idag fick jag lite sovmorgon, ända till halv sju ska jag tala om!
En timme senare, efter lite morgonbestyr och stickning gav jag mig ut i snöregnet med mitt paraply och Dodger i hörlurarna. Glömde halsduken gjorde jag också.

Kom fram till länshälsan där jag spenderade drygt 6,5 timme med gulliga under- och sjuksköterskor och en sjukgymnast. Vi tränade på förflyttningar, hade ett par aha-upplevelser där vi kom fram till att man faktiskt kan gå runt sängens fotända när vi lägger upp patientens fötter i sängen (OMG!) och jag befann mig i en rullstol och prövade en ny glidbräda.
Swish sa det bara!

Vidare så funderar jag på att gå vidare till röntgenutbildning, har ansökt till Umeå universitet där jag gick grundutbildningen. Vi har lite jobbigt på avdelningen ibland och på vissa människor vill jag bara kräkas så fort jag hör namnet. Jag är lite less på blodtryckskontroller, morgontvättar och bajstorkning. Jag gillar ju teknik, så röntgen kanske passar mig bättre? Dessutom får jag ju dubbelkompetens med två examina :p

Ps.
Dodger är Terry Pratchetts senaste bok. Den utspelar sig i London och inte på Skivvärlden, men han skriver så bra så det spelar minsann ingen större roll. Ds.
 
Sockstickning pågår

Kreativ

Jag har en idé till en tavla.

När min man var otrogen och vi höll på skiljas målade jag en svart tavla med en hand som kramade blodet ur ett hjärta. Ett riktigt hjärta, inte ett sött ritat hjärta.

 

Nu tänker jag måla världens vackraste händer som försiktigt håller i ett hjärta, men tvekar om det ska bli ett gulligt ritat hjärta eller ett realistiskt hjärta. Så att tavlorna matchar varandra liksom.
Håller på skissa händerna nu och mja... Ska pröva med ett realistiskt hjärta också.

Känner att jag börjar komma in en kreativ period igen, gud så skönt! Jag håller på skriva en berättelse om zombies på ett sjukhus, målar lite och jag har börjat fota igen.

 

 

Vad jag gillar allra mest med den här tavlan är glansen på blodkärlen och det skvättande blodet. I övrigt är handen lite för impressionistisk för min smak, jag gillar när tonerna flyter samman mer. Men det är en väldigt talande bild skulle jag våga påstå. Handen är liksom väldigt grov, i stil, färg och form medan hjärtat är mer finlir, det kan man ju också lägga symbolik i om man har lust...

 
 
För övrigt har jag fått hem ett väldigt fint akrylgarn som är färgat på så sätt att det blir randigt och små blommor. Jag ska sticka strumpor åt min plastmormor som är njursjuk. Hon kan behöva ett par söta strumpor tror jag, som uppmuntran nu när hon fått flytta till ett äldreboende.
 

Dags att komma igång

Jag heter Elena, är sjuksköterska och för närvarande 26 år gammal.
Tidigare har jag presenterat mig som att jag har fyra katter och ett badkar. Men nu har jag bara tre katter, så det är inte så roligt längre.

Jag upptäckte att Pao var sjuk för ungefär två veckor sedan, veterniären trodde först att hon hade FIP, en dödlig inflammation i bukhinnan. Det var det inte, men hennes lever var väldigt sjuk. Jag försökte mata henne frisk men sjukdomen var för långt framskriden, så i onsdags fick mamma ta henne till sista vilan. Jag jobbade och det var viktigt att hon fick avsluta så snabbt som möjligt.

Kvar är Gordon, Paos tvillingbror, Bagheera min äldsta katt och Ronja, Gordon, Paos och Åskars mamma. Åskar bor hos min mamma.
De verkar inte sakna henne så mycket, men de förstod ju att hon var sjuk.

Pao var sinnessjukt söt, hon var skelögd på ena ögat, liten och rund som en boll (fast nu när hon var sjuk var hon väldigt mager) och väldigt mjuk. Vi brukade leka kurragömma, jag sprang bort från henne och hon kom efter och letade. När jag kom hem från jobbet kom hon mot mig och darrade med svansen.

Men nu är hon borta...

Mitt i ett eventyr

En sjuksköterskas vardagsblogg

RSS 2.0